maanantai 22. toukokuuta 2017

Yrittäjyysmatkalla Ranskassa 15. - 18.5. 2017

Matkamme ensimmäisenä päivänä saavuttuamme Salon-sur-Saôniin aurinkoinen sää suosi meitä ja Ranskan upeat maisemat lumosivat meidät heti. Ensimmäinen päivä menikin paikoilleen asettumisessa ja totuttelemiseen uuteen ympäristöön. Toki myös meitä seuraavana päivänä odottamaan yrityskilpailuun valmistautumisessa. Tässä kohtaa olimme saaneet jo hiukan laajemman käsityksen yrityksen ideoimisesta, se ei ole niin vaikeaa, mutta todella työlästä puuhaa.

Seuraavana aamuna kauluspaidat ja mekot päälle ja matka kohti koulua esittelemään yritysideamme, Avecin. Koululla tapasimme myös ensimmäistä kertaa muut Erasmus+ -projektiin kuuluvat nuoret Walesista, Italiasta sekä Ranskasta. Päivä koululla alkoikin, että saimme heti kuulla muiden maiden nuorten kehittelemiä mielenkiintoisia yritysideoita, kunnes tuli vuoromme esitellä Avec. Kun kaikki esitykset oltiin kuultu, julistettiin voittaja. Ranskalaisten opettaja kajautti ilmaan yrityksemme nimen ja saimme mennä luokan eteen noutamaan pienet pokaalit. Tämän upean päivän päätteeksi pääsimme illalla vielä kokemaan paikallisen koripallojoukkueen Elanin ottelun suurella stadionilla.Koitti meidän viimeinen kokonainen päivämme Ranskassa ennen kotiin paluutamme. Sen päivän ohjelmaamme kuului Salon-sur-Saônin vanhan kaupungin historian esittelyä oppaan ohjaamana. Saimme kuulla paljon mielenkiintoisia faktoja tästä pienestä kaupungista ja nähdä lisää upeita maisemia ja nähtävyyksiä. Mielenkiintoisen esittelyn jälkeen kävimme syömässä ranskalaista perinneruokaa kaikkien projektiin kuuluvien oppilaiden ja opettajien kanssa.
Kun olimme saaneet syötyä vatsan täyteen makoisaa ruokaa, oli meidän viimeisen ohjelmanumeron aika. Menimme bussilla paikalliselle viinitilalle kuulemaan hiukan, minkälaista yrityselämä todellisuudessa onkaan. Noustessamme pois bussista, eteemme avautui maisema, kuin suoraan sadusta. Toisella puolella oli suuri viinirypäle viljelmä ja toisella upea viljapelto. Viinitilan omistaja kertoi meille yrityksestään ja vastaili kuuntelijoiden esittämiin erilaisiin kysymyksiin.


Pian koitti matka kohti kotia. Saimme tehdä uusia hienoja muistoja uusien ihmisten kanssa ja avartaa käsitystämme yritysmaailmasta ja erilaisista kulttuureista. Matka olikin kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen ja opettavainen.

Anne-Mari Brofelt ja Tuomas Raipola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti