tiistai 23. toukokuuta 2017

Yrittäjäkurssin (YH05) Erasmus +-projekti päätökseen


Olarin lukion yrittäjäkurssilaisten kaksivuotinen EU-rahoitteinen Erasmus+ hanke "Being Young Entrepreneurs" -projekti on nyt päättynyt.


Kahden vuoden aikana opiskelijat verkostoituivat eurooppalaisten kumppaniensa kanssa käyttäen verkkoalustaa sekä kontaktiseminaareissa, joista yksi järjestetiin Olarin lukiossa huhtikuussa 2016. Hankkeessa oli mukana kaikenkaikkiaan 20 opiskelijaa, joista 12 osallistui EU-rahoittamiin seminaareihin kumppanuuskouluissa.

Projektissa korostui monialainen osaaminen, sillä opiskelijoiden kielitaito ja sosiaaliset taidot joutuivat koetukselle. Lopputulemana voi kuitenkin todeta, että eurooppalaisen tapakulttuurin tuntemus vahvistui merkittävästi ja monet stereotypiat eri kansallisuuksista tulivat kumotuiksi vierailujen aikana. Tutustuminen kolmen eurooppalaisen maan koulukulttuuriin ja liiketoimintaympäristöön antoivat eväitä ymmärtää Euroopan unionin mottoa "moninaisuudessa yhtenäinen".


Tämä Erasmus +-hanke on oiva esimerkki siitä, että oppimista ei tapahdu vain koulun seinien sisäpuolella vaan vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa.

Meidän lukiolaisemme veivät myös eteenpäin suomalaista koulukulttuuria ja oppimisen paloa "koulutusvientinä" kumppanuuskouluihimme. Suomalaisten opiskelijoiden tietoja, osaamista ja positiivista asennetta opiskeluun ihailtiin. Lisäksi olarilaisten hyvä ja monipuolinen kielitaito sekä esiintymisvarmuus tulivat tunnustetuiksi.

Ne lukuisat yritysideat, jotka kahden vuoden aikana projektissa syntyivät, kertoo meidän opiskelijoidemme vahvasta innovatiivisuudesta, luovuudesta ja yrittelijäisyydestä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti