tiistai 1. joulukuuta 2015

Sadetta ja miljonäärejä

Walesin matkamme Neathiin vierailemaan Neath Port Talbot College’ssa (15-19.11.15) oli osa Erasmuksen perustamaa kansainvälistä yrittäjyysprojektia. Projektiin osallistuu yhteensä neljä koulua neljästä eri EU-maasta; Suomesta, Walesista, Italiasta ja Ranskasta. Projekti kestää kaksi vuotta ja sen aikana hostaa jokainen koulu ohjelman, johon muut osallistuvat. Ranskalaiset eivät päässeet tähän ensimmäiseen tapaamiseen maansa epävakauden takia.

Neathissa starttasimme projektin ja kävimme läpi sen tulevaisuuden tavoitteet. Päätimme myös muun muassa demokraattisesti projektin logon.

Neathissa kuulimme monialayrittäjän puheen omasta urastaan. Uskon puheen muovanneen jokaisen kuuntelijan käsityksiä yrittäjyydestä ja sen perillisestä yksinkertaisuudesta. Puheenpitäjä oli aloittanut yrittämisensä perustamalla siivousalan yrityksen 15-vuotiaana ja työskentelemällä itsenäisesti. Tällä hetkellä hänellä on miljoonien omaisuus ja hän johtaa omistamaansa kansainvälisesti merkittävää rikospaikan siivoukseen erikoistavaa koulutusohjelmaa.

Kävimme läpi muun muassa markkinatutkimuksen tekemistä, tai ennemminkin jo tehdyn markkinatutkimuksen tulosten tulkintaa ja oman toiminnan muokkaamista niiden perusteella. Yksi esimerkkiyritys, jota käytettiin, oli korukaupan perustaminen. Helposti olettaa, että naiset ostavat enemmän koruja. Tämä on itse asiassa myös totta. Se seikka, jota ei heti tule ajatelleeksi, ja joka selvisi tutkimustuloksista, on että miestenkorujen ostaminen on tällä hetkellä, ja ennusteiden mukaan myös tulevaisuudessa, kasvussa. Näiden tulosten avulla on helppo sijoittaa itsensä korumyynnin markkinoilla kasvavammalle puolelle eli miestenkoruihin.

Vierailullamme pääsimme Neathin College’n ja sen arjen näkemisen lisäksi nauttimaan vapaa-ajasta esimerkiksi Walesin pääkaupungin Cardiffin näkemisen muodossa. Kävimme myös Neathin viereisessä kaupungissa Swanseassa ulkojäällä luistelemassa. Jäällä oli senttimetrin kerros vettä, koska päivällä oli satanut, mutta veden alla oleva jää oli silti erinomaisessa kunnossa. Me suomalaiset saimme runsaasti kehuja luistelutaidoistamme ;). Emme maltakkaan odottaa talvea ja ulkojäitä tänne Suomeen!

Kokonaisuudessaan matkamme Walesiin oli onnistunut; meille ei sattunut erikoisempia haavereita ja vierailumme oli aikataulutettu hyvin. Stereotyyppisesti britti-ilmastolle tyypillinen sääkään ei päässyt lannistamaan meitä, koska seura oli niin hyvää. Koen, että ryhmänä olimme erinomainen.

Lauri Hiltunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti