sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Olarin Team Finland Walesissa

Olarin lukion yrittäjäkurssilaiset ovat mukana kaksivuotisessa EU-rahoitteisessa Erasmus+ hankkeessa "Being Young Entrepreneurs." Meidän lisäksemme ovat mukana koulut Sisiliasta, Ranskasta ja Walesista.

Lauri Hiltunen (vas), Atte Pohjanmaa, Eevi Antila ja Roope Reponen sekä maisterit Halavaara ja Lehtonen osallistuivat hankkeen ensitapaamiseen Walesin Neathissä 15.-19.11.2015.

Kumppanikoulumme oli liiketalouteen erikoistunut Neath Port Talbot College. Pariisin terrori-iskujen takia ranskalaiset opiskelijat eivät päässeet tällä kertaa projektitapaamiseen, sillä Ranskan opetusviranomaiset olivat kieltäneet kaikki opintomatkat ulkomaille Pariisin terrori-iskun ja Ranskan yleisen suruajan vuoksi.

Yrittäjäprojektimme käynnistettiin maiden ja koulujen esittelyillä. Tässä Team Finland esittelee Suomea, Espoota ja Olarin lukiota.

Projektimme yhteisen logokilpailun voitti  Walesin joukkue, vaikka Neathin collegen liiketalouden opettaja ja kurssin johtaja Sharon Williams pitikin meidän ehdotuksiamme älykkäinä ja innovatiivisina.Virallisen ohjelman puitteissa tapasimme walesiläisen yrittäjä Ben Gilesin, joka kertoi meille uratarinansa yrittäjänä. Monikulttuurisissa työryhmissä teimme yrittäjätestejä,  markkinatutkimuksia sekä tutustuimme brandaykseen. Pohdimme myös digitaalisen jalanjäljen merkitystä yrittäjän kannalta.

Ohjelmaan sisältyi runsaasti tutustumista ja verkostoitumista. Kulttuuriohjelmaakin oli tarjolla. Tutustuimme rankassa vesisateessa Walesin pääkaupunkiin Cardiffiin, Swanseaan ja paikalliseen St. Faganin kotiseutumuseon nähtävyyksiin. Päivän kruunasi luistelu jouluksi avatun Winterparkin ulkojäällä. Sen päälle oli muodostunut vesilammikko, mutta nelikkomme liiteli jäällä lähes ammattimaiseen tapaan.


Ensi huhtikuussa hankkeessa mukana olevat maat kokoontuvat meillä Olarissa. Tarkoituksena on, että eri maiden opiskelijat ryhtyvät toden teolla valmistelemaan liiketoimintasuunnitelmiaan. Ennen Suomen-kokousta opiskelijoiden on tutkittava oman maansa brandeja ja yritysten perustamistoimia voidaakseen esitellä oman maansa yrittäjäkulttuuria eri projektimaille.

Työskentelyalustana käytämme e-Twinningin Twinspacea, joissa opiskelijat esittelevät töitään, vaihtavat mielipiteitä ja ajatuksia niin yrittäjyydestä kuin muistakin asioista.

Ensi syksynä joukkue Olarista matkaa Sisilian Cataniaan ja keväällä 2017 Ranskaan.

Sari Halavaara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti